Бившата председателка на парламента Цвета Караянчева пак не се класира  Няколко

...
Бившата председателка на парламента Цвета Караянчева пак не се класира  Няколко
Коментари Харесай

Кои емблематични лица на партиите не успяха да влязат в 48-ото Народно събрание

Бившата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева пак не се класира 

Няколко емблематични лица от предния парламент няма да са депутати в новия, сподели информация на „ Флагман “. Един от топ специалистите в обществената сфера освен в Движение за права и свободи , а и в българската политика въобще, Хасан Адемов този път няма да е народен представител. Причината е, че партията му не завоюва мандат в 25-ия многомандатен изборен район-София, където той бе лидер на листата. Адемов е измежду най-дългогодишните депутати – той е бил депутат в последните 10 Народното събрание! Този път обаче ще пропусне.

В 48-ото Народно заседание няма да влезе и досегашният екоминистър Борислав Сандов от „ Демократична България “ . Той бе лидер в Монтана, откъдето Демократична България не завоюва мандат, както и втори в 24-и МИР-София, където обаче Сандов бе преместен от второто място с преференции от Мартин Димитров. Сандов бе народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Друга емблема на групировката – Антоанета Цонева, също няма да е в Народното събрание. Тя водеше листите в Пазарджик и 26-и МИР-София област, където Демократична България не съумя да завоюва нито един мандат.

И този парламент ще пропусне председателката на 44-ото Народно заседание Цвета Караянчева. Тя за следващ път бе лидер на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали . Формацията обаче отново не съумя да вкара народен представител от там.

Българска социалистическа партия пък ще се лиши от „ огромната уста “ Александър Симов. Той водеше листата в Перник, само че там соцформацията остана без мандат.

От „ Продължаваме промяната “ пък няма да влезе Атанас Михнев . Той бе измежду по-разпознаваемите лица в предходния парламент, като „ се отличи “ от трибуната с някои по-ексцентрични изявления. Сега той бе чак седми в листата на Политическа партия в 24-и МИР-София. От там обаче групировката излъчва четирима народни представители.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР